Auto huren en jonger dan 25?

Wanneer je een auto wil huren zitten hier een aantal voorwaarden aan. Zo heb je voor het huren van een auto vaak een creditcard nodig, al kan je tegenwoordig ook een auto huren zonder creditcard. Je dient vanzelfsprekend in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en deze ook te kunnen tonen. Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden wanneer je een auto wil huren en jonger bent dan 25 jaar. Val jij onder deze groep en wil je weten wat dit voor jou betekent? Lees dan deze blog!

Verschillende verhuurbedrijven

Elk verhuurbedrijf hanteert eigen regels met betrekking tot de verhuur van auto’s aan personen jonger dan 25 jaar. Sommige verhuurbedrijven laten het helemaal niet toe dat je een auto huurt tot een bepaalde leeftijd. Andere verhuurbedrijven wel, maar meestal vragen zij hiervoor een extra toeslag. Wanneer je online zoekt naar een huurauto zit deze huurtoeslag vaak niet bij de getoonde prijs inbegrepen. Het is goed om hier op te letten, want deze toeslagen kunnen afhankelijk van het verhuurbedrijf erg oplopen. Naast de huurtoeslag zit er ook een beperking in de keuze tussen de auto’s wanneer je jonger bent dan 25 jaar oud. Vaak krijgen jonge bestuurders geen auto’s mee die als luxe categorie zijn geklasseerd, zoals sportwagens. Bij de meeste autobedrijven is de minimumleeftijd voor het huren van een auto 21 of 23 jaar.

Buitenland

Net zoals elk verhuurbedrijf zijn eigen regels hanteert, hebben ook alle landen hun eigen regels met betrekking tot het huren van een auto. In Frankrijk en Duitsland kun je bijvoorbeeld al wel auto’s huren wanneer je jonger dan 21 jaar oud bent. In Spanje ligt de minimumleeftijd vrijwel altijd op 21 jaar oud. Dit geldt overigens dan weer niet voor elk type voertuig. Ook in Griekenland wordt 21 jaar over het algemeen als minimum beschouwd. De regels rondom het huren van een auto wanneer je jonger bent dan 25 jaar zijn dus niet zo eenvoudig. Het beste is om bij het verhuurbedrijf zelf navraag te doen en hierin ook goed de kleine lettertjes te lezen.  Wist je trouwens dat een auto huren vanaf een bepaalde leeftijd vaak ook niet meer mag of met strenge regels verbonden is?